Pranarôm, 30 jaar essentiële expertise

Samen vieren we 30 jaar essentiële expertise

Pranarôm is momenteel dé referentie op het vlak van essentiële oliën en wetenschappelijke aromatherapie, en sinds de oprichting van het bedrijf zijn er waarden die altijd een belangrijke rol hebben gespeeld. Welke? Het zijn de vijf richtsnoeren die alle medewerkers en partners van Pranarôm voor ogen houden:

  • Ervoor zorgen dat mensen aan de beste essentiële oliën kunnen geraken
  • Kennis delen via opleidingen
  • Het wetenschappelijk onderzoek vooruithelpen
  • Groeien op een verantwoordelijke en duurzame manier
  • Innoveren om aromatherapie toegankelijk te maken voor iedereen
Pranarôm, 30 jaar essentiële expertise
Dominique Baudoux - Stichter van Pranarôm

Aromatherapie, een passie voor essentiële oliën

« 30 jaar geleden, toen Pranarôm werd opgericht, was er nog geen sprake van aromatherapie. «  U wil mensen genezen met geurtjes! », dat was wat ik in de apotheek te horen kreeg, uit onwetendheid. Tegenwoordig heeft iedereen al gehoord over de formidabele deugden van essentiële oliën.

Het wetenschappelijk onderzoek aangaande aromatherapie ontwikkelt zich heel snel, mede dankzij Pranarôm. Het heeft veel werk gekost om zover te geraken, en ik ben trots dat ik heb kunnen bijdragen tot dit succes.

Bij de opstart van Pranarôm waren er weinig studies over essentiële oliën, ik begon dus aan een avontuur op een onbekend, en soms vijandig terrein. Maar ik ben een man van uitdagingen, en aromatherapie is mijn passie. Als apotheker van opleiding en als zoon en kleinzoon van apothekers, wou ik nieuwe professionele horizonten verkennen. Toen een bevriende homeopaat mij op een dag in mei 1988 vroeg hem te vergezellen naar een conferentie over «  aromatherapie », klonk dit als muziek in mijn oren. Het was het begin van een prachtig familieavontuur, dat nog altijd mijn verwachtingen overtreft.

Ik wil hierbij de apothekers, de professionele zorgverleners, de patiënten en uiteraard ook de medewerkers bedanken die ons al 30 jaar hun vertrouwen hebben geschonken. Ik ben er echt van overtuigd dat de natuurgeneeswijzen, in combinatie met een strikte wetenschappelijke benadering, een mooie toekomst voor zich hebben, in alle domeinen van de gezondheidssector. Dit is de richting die we 30 jaar geleden insloegen, maar ook in de toekomst zal dit nog altijd de kern van ons werk vormen. »

— Dominique Baudoux 
Stichter

Sergio Calandri - Afgevaardigd bestuurder van Pranarôm

Het beste van de wetenschap en de natuur

« Sinds zijn oprichting combineert Pranarôm een zeer oude wetenschap met het modernste wetenschappelijk onderzoek. Als pioniers op het gebied van natuurlijke therapieën hebben wij productengamma’s gecreëerd op basis van actieve bestanddelen afkomstig van het beste van de planten, om te voldoen aan de noden van heel het gezin. 

Door ons volledig onderzoeksprogramma zijn wij qua essentiële oliën wereldwijd een onmisbare wetenschappelijke referentie. Wij kunnen zonder blikken of blozen zeggen dat wij de consument hebben gewezen op het belang om op een gezonde manier voor zijn gezondheid te zorgen. 

Mijn wens voor de toekomst is dan ook dat iedereen de reflex heeft om te kiezen voor natuurlijke producten om zichzelf te verzorgen, en om te proberen om ons milieu beter te kennen en te beschermen. Het is onze ambitie om actieve bestanddelen en eigenschappen die nu nog onbekend zijn verder in kaart te brengen en daar zoveel mogelijk mensen over in te lichten, op een verantwoorde, duurzame en ethische manier. »

— Sergio Calandri
Afgevaardigd bestuurder 

guillemets  Dank je wel aan al onze teams, medewerkers en partners, onze producenten, onze klanten en alle consumenten die hun vertrouwen in ons stellen, al meer dan 30 jaar. 

Meer dan 250 verschillende essentiële oliën bij Pranarôm