Aloë vera, deze plant met meerdere deugden!

L’Aloe vera cette plante aux multiples vertus !

Aloë Vera is een plant die sinds de oudheid wereldwijd bekend staat om zijn voordelen voor de gezondheid en het lichaam. Het wordt over de hele wereld gebruikt in traditionele medicijnen en zal vooral worden erkend vanwege zijn voordelen voor de huid, maar niet alleen... Ontdek bij Pranarōm de Aloë Vera + gel die speciaal is ontworpen om gemakkelijk uw synergieën met essentiële en plantaardige oliën te bereiken! Wil meer weten ?

Wat is Aloë Vera?

Aloë Vera is een meerjarige struik zonder stam die behoort tot de liliaceae-familie van het geslacht Aloë. Meestal wordt hij tussen de 60 cm en 1 meter hoog, maar dit hangt af van de soort aloë, aangezien er honderden zijn. Het blad heeft de vreemde eigenschap dat je bij het snijden twee vloeistoffen ziet stromen: een geel gekleurd sap en een witte slijmachtige gel. Het sap, ook wel latex of sap genoemd, wordt als irriterend beschouwd. Wat de gel betreft, de slijmerige en waterrijke samenstelling geeft hem uitzonderlijke hydraterende en anti-verouderingseigenschappen.

Wat kunnen we op de markt vinden?

Het Aloë Vera-blad kan in verschillende vormen worden gebruikt: gel, zeep, vloeistof, pillen, enz. Het bevat 75 voedingsstoffen en 200 andere componenten, waaronder 20 mineralen (ijzer, magnesium, calcium, enz.), 18 aminozuren en 12 vitamines ( C)., B1, B2). Wat maakt dit blad een zeer rijke must-have, nuttig voor voeding, welzijn en schoonheid.

Om Aloë Vera-gel te verkrijgen is het proces eenvoudig. De met de hand geselecteerde en geoogste bladeren worden een paar uur later geperst om het sap te verkrijgen. Dat kan vervolgens worden gedroogd of weer in gelvorm worden gebracht. Het “latex”-gedeelte is irriterend en wordt daarom niet gebruikt om de gel te maken.

Wat zijn de voordelen van Aloë Vera?

Voordelen voor uw huid

Het is bekend dat Aloë Vera-gel een wondermiddel is tegen huidproblemen, omdat het zeer voedzaam is. Hij heeft deugden verzachtend, hydraterend, genezend en ontstekingsremmend .

Tegen brandwonden en steken

Het kan worden gebruikt om “het vuur” veroorzaakt door oppervlakkige brandwonden te verlichten en om de opperhuid te herstellen. En ja, Aloë Vera heeft een werking genezend en kalmerend en versnelt daardoor de genezing van brandwonden, infecties en ontstekingen van de huid.

Naast het verlichten van zonnebrand of brandwonden, maken de prachtige verzachtende eigenschappen het tot een zeer effectieve gel tegen insectenbeten. Het aanbrengen van Aloë Vera op een hapje helpt de jeuk te verminderen, maar geneest ook de huid. Deze zullen dus sneller verdwijnen.

Tegen jeuk/irritatie en ter bevordering van de genezing

Het vormt tevens een krachtig kalmerend middel tegen jeuk en alle vormen van roodheid. Aloë heeft mooie ontstekingsremmende eigenschappen, stimuleert het immuunsysteem en bevordert de genezing . Het wordt daarom gebruikt om allerlei soorten huidinfecties te behandelen en bijvoorbeeld eczeem of psoriasis te verlichten. Samenvattend is deze gel ideaal om de geïrriteerde huid te verzachten.

Op het gebied van cosmetica

Aloë Vera kan voor alle huidtypes worden gebruikt, het is een natuurlijke oplossing tegen vette maar ook droge of beschadigde huid . De gel is namelijk in staat diep in de opperhuid te dringen en de huid volledig te hydrateren. In cosmetica vinden we Aloë Vera terug in zepen, douchebaden, crèmes, deodorants en zelfs tandpasta's. Aloë kan worden gebruikt als antirimpelbehandeling, vooral omdat het de aanmaak van fibroblasten bevordert, cellen die verantwoordelijk zijn voor de vernieuwing van collageen. In die zin werkt het tegen huidveroudering. Deze gel kan heel goed gecombineerd worden met andere essentiële of plantaardige oliën om dit effect te bevorderen.

Veel mensen zullen deze gel ook gebruiken om vlekken veroorzaakt door striae . Door de elasticiteit van de opperhuid te verbeteren, worden verschillende soorten huidvlekken verminderd.

Voordelen voor je haar?

Haar heeft ook hydratatie en voedingsstoffen nodig (mineralen, enz.). Bij Pranarōm adviseren we je vaak om plantaardige oliën te gebruiken om ze diep te voeden, maar het is ook belangrijk om ze te hydrateren. Deze hydratatie is een sleutelelement voor soepel, sterk en handelbaar haar!

Aloë Vera-gel heeft verschillende voordelen: het is een uitstekend vochtinbrengend ingrediënt en respecteert de natuurlijke pH-waarde van de huid.

Aloë Vera is al aanwezig in veel shampoos en conditioners. U kunt echter ook uw eigen thuiszorg als je dat wenst. Het resultaat: zacht, glanzend en diep gevoed haar!

Aloë Vera-gel en essentiële (of plantaardige) oliën?

Aloë Vera-gel is op waterbasis en zoals u waarschijnlijk weet zijn etherische oliën “ hydrofoob ”. Wat betekent dat de essentiële oliën niet goed mengen met de Aloë Vera-gel, ze blijven aan de oppervlakte.

Bij Pranarōm wilden we een natuurlijke oplossing vinden om dit probleem op te lossen, omdat de synergieën tussen Aloë Vera-gel en essentiële oliën talrijk zijn en absoluut opmerkelijk kunnen zijn. Daarom hebben wij een ontworpen Aloë Vera + gel , die dankzij zijn innovatieve formule zorgt voor een perfecte emulsie tussen de Aloë Vera-gel en de oliën – zonder faseverschuiving.

Onze Aloë Vera-gel + Pranarom

Onze Aloë vera + gel onderscheidt zich van andere gels op de markt doordat de plantaardige en natuurlijke solubilisator direct in de aloë vera-gel is geïntegreerd, vandaar de naam “Aloë vera +”. Dit mengsel van gel en plantoplosser is ideaal om u in staat te stellen uw eigen synergieën te creëren in de “doe-het-zelf”-modus en om uw “minuutmengsels” rechtstreeks in de palm van uw hand te creëren.
Hoe te gebruiken ?

Onze aloë vera gel + Pranarōm is heel gemakkelijk te gebruiken!

1 pompje van deze gel kan gemengd worden met (maximaal) 4 druppels Essentiële en/of Plantaardige Olie.

 • Druk de pomp in uw hand;
 • Voeg de gewenste hoeveelheid etherische olie rechtstreeks toe aan de Aloë Vera-gel;
 • Emulgeer snel met uw vinger;
 • Breng het mengsel van Aloë + Essentiële Oliën plaatselijk aan;
 • Aloë Vera+ gel kan ook puur gebruikt worden omdat het vele voordelen heeft, zelfs zonder toevoeging van etherische of plantaardige olie.

Synergietips

Brandwonden

Aloë wordt al generaties lang gebruikt om brandwonden van welke oorsprong dan ook te behandelen. Deze plant wordt aanbevolen als after-sun crème en anti-brandcrème voor gezicht en lichaam.

 • Maak uw handen en uw wond voorzichtig schoon met een sopje of bijvoorbeeld echte lavendelhydrosol, dep zachtjes met een kompres;
 • Combineer een scheutje van de Aloë Vera pompfles met 4 druppels etherische olie van lavendel ;
 • Meng en breng aan op de huid;
 • Herhaal het aanbrengen elke 3 uur en je bent klaar!

Zonverbranding

In de palm van je hand:

 • Combineer 1 knijpbeurt van de Aloë vera pompfles + 2 druppels etherische olie Spijklavendel + 2 druppels Calendula Plantaardige Olie;
 • Aanbrengen op een gevoelig gebied (tot 3 keer per dag).

Zware benen

In de palm van je hand:

 • Combineer 1 knijpbeurt van de Aloë Vera pompfles + 4 druppels etherische olie van Wilde Munt ;
 • Om de bloedsomloop te ondersteunen en een verfrissend effect te verkrijgen, combineer je 1 knijpbeurt uit het pompflesje Aloë vera + 1 druppel HE Niaouli + 1 druppel Pepermunt EO + 1 druppel Cypress de Provence HE;
 • Lokaal aanbrengen op zware benen voor een onmiddellijk verkoelend en pijnverlichtend effect, 3 tot 4 keer per dag.

Na het ontharen/scheren

Aanbevolen voor alle huidtypes:

Door zich op de huid af te zetten, verzacht de gel de tintelingen en bevordert het de genezing van kleine wondjes, terwijl een zachte, gehydrateerde en perfect gladde huid achterblijft.

  Gevoed en gehydrateerd haar

  Aanbevolen voor alle haartypes (vet, droog):

  • Combineer een beetje Aloë vera + gel met een plantaardige olie ( avocado , kokosnoot ,..);
  • Aanbrengen op nat haar;
  • Laat gedurende 1 uur staan;
  • Doe je gebruikelijke shampoo.

  Verbindingen:
  https://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=aloes_ps
  https://www.naturaforce.com/bienfaits-complements/aloe-vera/bienfaits-aloe-vera-peau/

  DOORGAAN MET LEZEN

  De voordelen van plantaardige castorolie

  Castorolie is een natuurlijk schoonheidsgeheim! Deze olie staat bekend om zijn vele deugden en doet wonderen op de huid en voor de groei van nagels en haar. Alles weten over deze plantaardige olie? Plantaardige castorolie OORSPRONG VAN ONZE CASTOROLIE India produceert ongeveer 80% van 's werelds castorbonen, waarvan 18% afkomstig is uit een regio die bekend staat als Kutch. Een dor landschap met vrijwel geen bomen, geen irrigatie en geen regen, een plek waar het moeilijk is om van het land te leven. De ricinusplant is echter zeer winterhard en is een van de weinige gewassen die in dit land geteeld kan worden. HOE VERKRIJG JE ORGANISCHE CASTOROLIE Ricinusolie (Ricinus communis) wordt verkregen uit de zaden van ricinusvruchten. Ricinusolie, een boom uit tropisch Afrika, maar die ook voorkomt in streken met een klimaat dat gunstig is voor de teelt ervan. Castor moet worden verbouwd volgens de principes van de biologische landbouw om 100% biologische, 100% pure en natuurlijke olie te extraheren. Een ricinuszaad bestaat gemiddeld uit 50% olie en er zijn ongeveer 1800 zaden nodig om 1 liter olie te verkrijgen. Het kan via verschillende extractiemethoden worden verkregen, maar om aan onze kwaliteitscriteria te voldoen, vragen wij dat het door middel van koude persing wordt geëxtraheerd. Deze methode bestaat uit het persen van de zaden zonder enige hittebehandeling met behulp van een mechanische schroefpers. De olie behoudt dan al zijn eigenschappen, omdat de componenten ervan niet aan hitte zijn blootgesteld. Veel voordelen Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat Castorolie voornamelijk uit ricinolzuur, wat betekent dat het bestaat uit een zeer grote meerderheid enkelvoudig onverzadigde vetzuren die een optimale bescherming van de huid en haar omhulsels garanderen. 5% van de meervoudig onverzadigde vetzuren komt uit de omega 6 -serie. Ze helpen bij de weerstand en het herstel van huidweefsel, nagels en haar. De overige 3% zijn verzadigde vetzuren. Deze olie heeft veel voordelen: Verzorging van kwetsbare, broze nagels en wenkbrauwen. Haarverzorging : versterkt en beschermt het haar, maakt het glanzend. Kalmerende en helende eigenschappen voor de huid. Wees niet verrast als u merkt dat de textuur een beetje plakkerig en stroperig is wanneer u het voor het eerst gebruikt, dit is volkomen normaal! Ten slotte wordt het sinds het begin der tijden gebruikt als laxeermiddel met een irriterend werkingsmechanisme voor de darmwand. In de praktijk: tips voor gebruik Om het haar te voeden Deze olie hydrateert de hoofdhuid, maakt het haar glanzender en soepeler . Maar dat is nog niet alles: het versnelt de groei. Breng de olie één of twee keer per week aan op droog haar door middel van een massage; bedek het haar met een warme handdoek en laat het 1 uur staan ​​(zelfs een nacht als je kunt); was het haar vervolgens met shampoo. Om nagels te versterken Misschien heeft u kwetsbare, zachte of broze nagels , deze plantaardige olie is de ideale oplossing als u ze wilt versterken en goed wilt laten groeien. Hoe doe je ? Breng elke avond voor het slapengaan een druppel aan op elke nagel; masseer vervolgens de nagel, waarbij u bijzondere aandacht besteedt aan de nagelriemen. Ter bevordering van de groei van wimpers, wenkbrauwen en baard Wat het haar betreft, deze plantaardige olie zorgt voor een snellere groei van wimpers en wenkbrauwen en hydrateert ze. De textuur van Castorolie is behoorlijk “stroperig”, dus je kunt het het beste aanbrengen met een wattenstaafje om te voorkomen dat het in de ogen komt. Tegen donkere kringen Donkere kringen onder uw ogen kunnen ook worden verminderd met ricinusolie. De reden ? De hydraterende en verzachtende werking van ricinusolie. Masseer één keer per dag 1 druppel op de donkere kring. Weet dat ricinusolie ook dient als make-up verwijderaarolie! Gewoon om twee vliegen in één klap te slaan. Er gaan geruchten dat Cleopatra deze olie gebruikte om make-up te verwijderen. Dus als de koningin van Egypte het deed... Voor pigmentvlekken Heeft u last van deze kleine bruine vlekjes op uw gezicht of handen? Ricinusolie kan een geweldige bondgenoot zijn, vooral dankzij de genezende eigenschappen . 2 druppels 's morgens en 's avonds op de gewenste plek aanbrengen. Tegen rimpels We aarzelen niet om ricinusolie in kleine hoeveelheden op rimpels aan te brengen, en in te grote hoeveelheden bestaat het risico dat de poriën verstopt raken. Breng één keer per dag 1 tot 2 druppels aan op de aangetaste plekken. Creëer je eigen lipgloss voor droge en/of gesprongen lippen Essentiële olie van rozengeranium : 3 druppels; Katrafay etherische olie: 3 druppels; Essentiële olie van rozemarijn met verbenon : 2 druppels; Plantaardige castorolie : tot 30 ml; Alles in een lippenstift. Wil je gewoon je lippen laten glanzen ? Vul een roll-on met ricinusolie of breng deze direct aan met een kwast. Referenties https://www.doctissimo.fr/beaute/beaute-naturelle/huiles-vegetales/huile-de-ricin https://madame.lefigaro.fr/beaute/soin-du-visage-les-secrets-de-lhuile-de-ricin-290116-1850 http://univers-en-question.com/comment-reconnaitre-une-huile-de-ricin-pure/

  De basisprincipes van diy

  Do It Yourself (DIY), je hebt er vast wel eens van gehoord, maar misschien nog nooit gedaan! Allereerst betekent ‘DIY’ letterlijk ‘Doe het zelf’. Deze beweging, die al enkele jaren in zwang is, kan perfect worden uitgebreid naar de aromatherapie, omdat het heel goed mogelijk is om je eigen synergieën te bereiken met essentiële en plantaardige oliën. Als je aan de slag wilt met zelfgemaakte bereidingen, dan geeft dit artikel je de basis van DIY. Waarom synergie bereiken? Allereerst: wat is synergie? Een synergie bestaat uit het combineren van verschillende essentiële en/of plantaardige oliën om de gewenste werking te versterken . Deze oliën kunnen verschillende eigenschappen hebben, waardoor het mogelijk wordt een mengsel te verkrijgen dat op verschillende niveaus werkt . Als ze echter dezelfde eigenschappen hebben, kunnen ze elkaar versterken om het gewenste effect te bereiken, omdat ze verschillende werkingsmechanismen hebben. Deze synergieën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt (beheersroutes): Dermaal , voorkeursroute, dat wil zeggen op de huid door middel van massage verdund in een plantaardige olie. Vandaar de noodzaak om de juiste dosering van essentiële oliën en plantaardige oliën te kennen; Door reukmiddelen , met behulp van een Aromastick-inhalator, een diffuser of gewoon door uit de fles te ademen; Oraal/sublinguaal, met zorgvuldige respect voor de verhoudingen en verdunnen in een neutrale drager zoals een neutraal tablet, suiker, een lepel plantaardige olie, enz. Bezoek ons ​​artikel Hoe essentiële oliën innemen? De verschillende galenics voor meer informatie! Hoe de dosering bepalen? De dosering van etherische oliën hangt af van het gebruik dat u ervan wilt maken. Afhankelijk van het nut zal het verdunningspercentage van een essentiële olie in een plantaardige olie inderdaad niet hetzelfde zijn. Dat betekent dat het verdunningspercentage niet hetzelfde zal zijn als je een verkoudheid wilt behandelen of een breuk wilt behandelen. Bij Pranarôm zijn we van mening dat 1 ml overeenkomt met 30 druppels. Als u bijvoorbeeld een zelfgemaakte behandeling in serumstijl voor het gezicht wilt uitvoeren om uw huid (huid zonder bijzonder probleem) te hydrateren en te voeden, raden wij in dit geval aan om de etherische olie in de behandeling te verdunnen tot 1% . In dit voorbeeld verdunnen we daarom 1% echte essentiële lavendelolie in 50 ml plantaardige jojoba-olie. (Zie onderaan de pagina voor de volledige berekening). * Bij gebruik op de huid zal de verdunning variëren afhankelijk van het gebruik en het beoogde orgaan . Traditioneel wordt aanvaard om de volgende verdunningen te gebruiken: 1%: dermocosmetische werking; 3%: herstellende werking van de integument: neus-, oor-, vaginale oplossing; 5%: werking op het zenuwstelsel; 7%: bloedsomloop, bloed- en lymfatische werking; 10%: spier-, pees-, gewrichtsactie; 15%: sportactie en competitie; 20%: systemische werking voor de gevoelige huid (baby's) oplossing voor dermocaustische EO's (fenolen); 30%: zeer krachtige lokale actie. Hoe stel ik mijn synergie samen? In een druppelflesje, een pompflesje, een pipetflesje, een spuitflesje of zelfs een rollerbal: Giet de druppels etherische oliën, begin altijd met de kleinste hoeveelheid; Kantel uw flesje altijd op 45° zodat de etherische oliën druppel voor druppel vallen en niet in uitbarstingen en om het aantal druppels gemakkelijk te berekenen; Vul de fles met plantaardige olie totdat de fles krimpt. Zodra de synergie voltooid is, sluit u de fles en schudt u om het mengsel te homogeniseren; Vergeet niet om altijd de naam van de synergie op de fles te schrijven, evenals de datum waarop u deze heeft bereid. Op een inhalatorstick: Haal het watje uit de inhalatorstick om te laten weken; Plaats de druppels etherische olie voorzichtig over de gehele lengte van het watje; Plaats het watje terug in het stokje en sluit af met de basis. Ruikt jouw stokje niet meer voldoende? Verwijder voorzichtig de onderkant van het stokje en doe opnieuw het benodigde aantal druppels op het wattenschijfje. Hoe behoud ik mijn synergie? De etherische oliën zijn zeer gevoelig voor ultraviolette stralen die hun biochemische structuur wijzigen en worden bewaard in glazen flessen (bruin, groen, blauw). Ze zijn zeer vluchtig en verliezen geleidelijk hun werking als ze niet in luchtdichte flessen worden verzegeld. Vergeet niet uw fles na gebruik te sluiten om de rijkdom aan moleculen en dus de doeltreffendheid ervan te behouden. Door deze paar basisregels te volgen, kan een synergie van essentiële oliën gedurende 1 jaar behouden blijven. Daarentegen adviseren wij bij een synergie op basis van etherische oliën en plantaardige oliën deze binnen 6 maanden te gebruiken. Plantaardige oliën zijn zelfs gevoeliger voor oxidatie, wat betekent dat ze moeten worden beschermd tegen lucht, licht en hitte. In herstelmodus? Wilt u uw flessen schoonmaken? We moeten toegeven dat het schoonmaken van deze flessen essentiële en plantaardige oliën niet eenvoudig is, integendeel! Essentiële oliën zijn om verschillende redenen moeilijk schoon te maken : sterke geuren, “olieachtig” uiterlijk, soms zijn ze zelfs gekleurd. Hier zijn een paar tips: Vul een bak met zeer heet water (boven 70°C); Doe afwasmiddel in dit water; Laat de flessen 2 uur of langer weken; Spoel vervolgens elke fles af met schoon water; Als het in dit stadium nog steeds niet genoeg is: Gebruik een flessenborstel, boen en voeg een paar druppels afwasmiddel toe; Spoel opnieuw met schoon water; Laat aan de lucht drogen, in omgekeerde volgorde. Klassieke voorzorgsmaatregelen voor etherische oliën Essentiële oliën zijn samengesteld uit zeer krachtige aromatische moleculen. Het is daarom belangrijk om de gebruiksmethoden, doseringen en voorzorgsmaatregelen te respecteren om elk risico te vermijden. Hier zijn enkele klassieke voorzorgsmaatregelen waar u naar kunt verwijzen: Het gebruik van pure etherische oliën wordt afgeraden als u er niet aan gewend bent. Geef altijd de voorkeur aan verdunning in een drager : plantaardige olie, sheaboter, farmaceutische specialiteit, douchegel, shampoo, honing, suikers, siropen, yoghurt, broodkruim, neutrale lactosevrije tablet of andere drager. Gebruik of slik geen etherische oliën of essences die coumarinen bevatten (=andgt; dus citrusvruchten) voordat u uzelf blootstelt aan de zon (fotosensibiliserend). Voer bij allergische aandoeningen eerst een huidtest uit in de elleboogplooi. Wacht 10 tot 15 minuten om te zien of u slecht reageert of niet. Voor het gebruik van etherische oliën bij baby's, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, is het essentieel om vooraf een apotheker of arts te raadplegen om veilig te kunnen handelen. *In dit voorbeeld willen we 1% etherische olie verdunnen in 50 ml plantaardige olie. In feite willen we eenvoudigweg een hydraterende en voedende behandeling creëren voor een gezicht dat geen bijzondere zorgen heeft. Ik kies daarom voor de dosering etherische olie van 1%. Laten we de dosis in ml etherische olie berekenen: 1% van 50 ml = 0,5 ml etherische olie. Je moet dus 0,5 ml etherische olie in 49,5 ml (=50-0,5) plantaardige olie doen. Vul tot aan de basis van de nek. Laten we nu het aantal ml en het aantal druppels omrekenen: 1 ml = ongeveer 30 druppels etherische olie. Regel van drie om het aantal druppels etherische olie te bepalen: (30*0,5)/1= 15 druppels Je moet dus 15 druppels etherische olie toevoegen aan 49,5 ml plantaardige olie. Referenties: https://phystoetsen.com/nettoyer-flacons-huile-essentielle/