• Bio

Scharlei - 5 ml Bloeiende top

Toepassingsgebieden

Comfort voor vrouwen

Deel
Salvia sclarea
"Deze tweejarige kruidachtige plant, afkomstig uit West-Azië en Europa en familie van de Lamiaceae, wordt grotendeels in landen met een gematigd klimaat geteeld als sierplant, maar voornamelijk voor de productie van een essentiële olie die gebruikt wordt voor het maken van likeuren en parfums.. Sclarei behoorde in de middeleeuwen al tot de geneeskrachtige planten. De Grieken, de Romeinen en de Arabieren gebruikten het doorgaans als tonicum en in kompressen tegen slangenbeten. Egyptische vrouwen hadden de gewoonte om het sap van de sclarei te drinken om hun vruchtbaarheid te verhogen. ""Wie sclarei in de tuin heeft staan, heeft geen dokter nodig"" (Provençaals gezegde)."
Labels
 • HECT
 • BIO
Dosering
Massage: verdun enkele druppels is een plantaardige olie en breng lokaal aan.
Advies
"Scharlei is gemakkelijk in gebruik en minder gevaarlijk dan salie officinalis.
Hij kan dit aanraden om het hormonale systeem van een vrouw te harmoniseren.

Ongemakken tijdens de menopauze: meng CGEO Scharlei 1 deel + CGEO Salvia officinalis 1 deel + CGEO Steranijs 1 deel en neem hiervan 1 druppel op een klontje rietsuiker of in een lepeltje PO 2 keer per dag in, 5 dagen op 7. "
Samenstellingen
Linalol, sclareol, linalyl acetaat
*Bestanddeel afkomstig uit de Biologische Landbouw (Control Certisys BE-BIO-01) - Gecertificeerd in overeenstemming met de specificaties ECOGARANTIE® (Control Certisys).
Voorzorgsmaatregelen
" Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten het bereik van kinderen houden. Niet onverdund aanbrengen op de huid. Niet innemen. Niet onverdund aanbrengen op de huid. Niet innemen. BIJ CONTACT MET DE HUID: met veel water en zeep wassen. Bij huidirritatie of uitslag: een arts raadplegen. Droog bewaren, beschut tegen licht en warmte. Zie bijsluiter.
"
Codificatie

7487

EAN

5420008508370

ACL

-----

CNK

2732378

Nut/PL

PC-009499621

Andere producten op het gebied van toepassing... Comfort voor vrouwen

 • Javaanse citronella - 10 ml

  Cymbopogon winterianus

  CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

  Zoals alle planten uit de Cymbopogons-familie is de Javaanse citronella een kruid afkomstig van Indonesië, dat lange smalle bladeren, lineaire takken en een lineaire bloeiwijze heeft. Citronella’s zijn grote wintervaste kruiden die geteeld worden of in het wild voorkomen in tropische streken : Java, Sri Lanka ... Haar risse, groene citroenachtige geur lijkt erg op die van melisse in wiens plaats ze soms wordt gebruikt.

  229

  Cymbopogon winterianus
 • 2429
  • Bio

  Ylang-ylang totum - 5 ml

  Cananga odorata

  CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

  "Deze tropische boom, afkomstig uit Azië, heeft blinkende en persisterende blaadjes en kan in het wild 20 meter hoog worden. De volwassen gele bloemen geven de beste essentiële olie. Ylang Ylang geeft een essentiële olie waarvan de geur door iedereen geapprecieerd wordt voor haar warme, bloemige, exotische, volle en vrouwelijke toetsen. Geen wonder dat deze essentiële olie enkel door ze te ruiken het menselijk gedrag kan veranderen."

  2429

  Cananga odorata
 • Rozengeranium (Egyptische) - 10 ml

  Pelargonium x graveolens

  CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

  Van de 500 soorten geraniums worden er slechts enkele gebruikt in de aromatherapie. Deze geranium wordt geteeld in Madagaskar, Réunion, Guinee en Algerije. De zachte en verrukkelijke parfums of de sterkste van sommige soorten motiveren het veelvuldig gebruik in de parfumindustrie en cosmeticasector.

  502

  Pelargonium x graveolens