• Bio

Tijm ct thymol - 5 ml Bloeiende top

Toepassingsgebieden

Ademhaling - Urinewegen

Deel
Thymus vulgaris ct thymol
"Deze winterharde struik kan 30 cm groot worden.
Hij heeft lancetvormige blaadjes die aan de randen opgerold zijn. De stam is houtachtig en de takken zijn omhoog gericht. De roze witachtige bloemen zijn gegroepeerd in een dichte bloeiwijze.
Thymoltijm is een van de zes chemotypes van tijm die geïdentificeerd werden door Passet, Vernet, Granger et al. Deze tijm komt voor in het zuiden van Frankrijk (vooral in de Provence) op kalkbodems."
Labels
 • Chemisch gedefinieerde essentiële oliën
 • BIO AB
 • BIO UE
Dosering
1 druppel inslikken op een neutrale drager, 3 maal per dag. Aanbevolen maximale dagelijkse dosis per olië : 3 druppels – 120 mg.
Advies
"In verstuiving:
Voor een vrije ademhaling :
1/3 CGEO Thym CT thymol + 1/3 CGEO Eucalytus radiata + 1/3 CGEO Echte lavendel."
Samenstellingen
Thymol
*Bestanddeel afkomstig uit de Biologische Landbouw (Control Certisys BE-BIO-01) - BIO betekent : afkomstig van de biologische landbouw (Controle Certisys-BE-BIO-01).
Voorzorgsmaatregelen
Vraag raad aan een gezondheidsprofessional. • Buiten bereik van jonge kinderen houden. • Niet gebruiken ter vervanging van een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl. • De aanbevolen dosering niet overschrijden. • Niet gebruiken tijdens zwangerschap, bij borstvoeding en bij kinderen onder de 6 jaar. • Droog bewaren, beschut tegen licht en warmte. Niet gebruiken voor méér dan 7 dagen.
Codificatie

2438

EAN

5420008524387

CNK

2732402

Nut/PL

PL 175/68

Regulatory status

Dietary supplement

Andere producten op het gebied van toepassing... Urinewegen

 • 2439
  • Bio

  Tijm CT linalol - 5 ml

  Thymus vulgaris

  CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

  Tijm behoort tot de familie van de Lamiaceae die uit meer dan 300 soorten bestaat. Deze planten zijn rijk aan essentiële olie en komen voor als kruipplanten of als kussentjes met kleine lichtroze of witte bloemetjes. Linaloltijm kan homogene populaties vormen over beperkte uitgestrekte gebieden. In ieder geval wordt de groeiplaats van deze tijm gesitueerd op middelmatige hoogte, tussen de 500 en de 1000 meter, gekenmerkt door een minder intense zonnestraling, een lagere temperatuur en een hogere luchtvochtigheid dan op de vlaktes. Toch kan deze tijm ook groeien onder heel andere ecologische omstandigheden.

  2439

  Thymus vulgaris
 • 15208
  • Bio

  Mastikboom - 5 ml

  Pistacia lentiscus

  CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

  Deze groenblijvende struik die nabij de stranden in het Middellands Zeegebied groeit, draagt lichtgroene bloemtrossen die vervolgens rood-zwarte vruchten geven. de schors wordt ingesneden om het hars, die men mastiek noemt. het hars wordt gekauwd om de adem te verfrissen. Op hete dagen in augustus vult hij letterlijk de lucht met zijn heel karakteristieke geur.

  15208

  Pistacia lentiscus
 • Hô-hout - 10 ml

  Cinnamomum camphora ct linalol

  CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

  Hô hout maakt deel uit de botanische familie Cinnamomum, net zoals Ravintsara bijvoorbeeld. De volledige botanische naam is Cinnamomum camphora CT linalol, wat verwarrend is want men zou denken dat het Ravintsara is maar het gaat wel over een ander chemotype. De essentiële olie van Hô-hout wordt gedistilleerd uit de schors van een boom van China, ook bekend als Shiu hout of Chinese laurier. De biochemische samentstelling van de EO van Hô Hout en Rozenhout gelijken zeer sterk op elkaar. Hô-hout EO is uitstekend werkzaam en wordt door de huid goed verdragen.

  5455

  Cinnamomum camphora ct linalol