• Bio

Citroen - 10 ml Schil

Deel
Citrus limon
De citroen is afkomstig uit India en wordt geteeld in Zuid-Europa en Californië, is een van de meest gebruikte vruchten in de natuurlijke geneeskunde.

Het extract wordt verkregen door de koude persing van het buitenste deel van de schil. Er zijn ongeveer 3000 citroenen nodig om 1 kg extract te bekomen. Het is zo veelzijdig dat het standaard en met groot succes voor vele aandoeningen wordt gebruikt.

Het extract neutraliseert binnen de 5 minuten de Eberth-bacil en stafylokokken, binnen de 20 minuten de Loeffer-bacil (difterie).
Labels
 • Chemisch gedefinieerde essentiële oliën
 • BIO AB
 • BIO UE
Dosering
• 1 a 2 druppels inslikken op een neutrale drager, max. 5 druppels per dag.
• Maximale aanbevolen dagelijkse dosis voor de olie: 5 druppels – 200 mg.
Advies
Neem dagelijks 3 druppels Citroen essence op een vierde klontje rietsuiker of in fruitsap, 's morgens voor het eten om de spijsvertering te bevorderen en voor een goede zuivering.
Samenstellingen
Limoneen
*Bestanddeel afkomstig uit de Biologische Landbouw (Control Certisys BE-BIO-01) - BIO betekent : afkomstig van de biologische landbouw (Controle Certisys-BE-BIO-01).
Voorzorgsmaatregelen
• Vraag raad aan een gezondheidsprofessional.
• Buiten bereik van jonge kinderen houden.
• Niet gebruiken ter vervanging van een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl.
• De aanbevolen dosering niet overschrijden.
• Niet gebruiken tijdens zwangerschap, bij borstvoeding en bij kinderen onder de 6 jaar.
• Droog bewaren, beschut tegen licht en warmte.
Codificatie

6787

EAN

5420008597312

ACL

7938643

CNK

2098994

Nut/PL

PL 175/78

Regulatory status

Dietary supplement

Blog posts

Les huiles essentielles soulagent les mamans lors de l'accouchement : enquête
Les huiles essentielles soulagent les mamans lors de l'accouchement : enquête Les sages-femmes savent depuis de nombreuses années que les huiles essentielles peuvent faciliter leur pratique dans le cadre de l’accouchement et de sa préparation. Elles font d’ailleurs partie des professionnelles de la santé qui sont parmi les plus intéressées par la formation à l’aromathérapie. Et c’est bien normal ! En effet, plusieurs études sérieuses ont démontré l’utilité des huiles essentielles lors de l’accouchement et notamment l'importante étude de Burns et al. menée en Angleterre. Découvrez dans cet article, un petit résumé des résultats encourageants.
Lees verder
Diarrhée ? Constipation ? La menthe poivrée pour apaiser le côlon irritable
Diarrhée ? Constipation ? La menthe poivrée pour apaiser le côlon irritable Le syndrome du côlon irritable nommé aussi ‘syndrome de l’intestin irritable’ ou ‘colopathie fonctionnelle’, est un trouble digestif qui se caractérise par des malaises ou des sensations douloureuses au ventre. C’est un cas très fréquent de consultation chez le gastro-entérologue.
Lees verder
L'huile essentielle de carotte : un allié pour votre peau et votre santé
L'huile essentielle de carotte : un allié pour votre peau et votre santé L’huile essentielle de carotte (sauvage ou cultivée) est relativement peu connue. Pourtant, c’est un vrai trésor de santé et de beauté. Teint brouillé, maculé de taches pigmentaires, acné, couperose,… l’HE de carotte, à ne pas confondre avec le macérât huileux de carottes, grâce à son action détox, peut provoquer d’excellents résultats.
Lees verder

Andere producten op het gebied van toepassing... Drainage, detox en afslanken

 • 6808
  • Bio

  Mandarijn - 10 ml

  Citrus reticulata

  CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

  "Deze kleine boom met groen blijvende en blinkende blaadjes heeft geparfumeerde witte bloesems en een oranje vrucht. De mandarijn, afkomstig uit China, dankt haar naam aan de Chinese mandarijnen die volgens de traditie deze vrucht als een cadeau ontvingen. De mandarijn geeft een veel gebruikte essence met een relaxerende en kalmerende werking en een altijd gewaardeerde geur die ervoor zorgen dat ze een van de belangrijkste aromatische antistressproducten is."

  6808

  Citrus reticulata
 • 2432
  • Bio

  Jeneverbes - 5 ml

  Juniperus communis var. alpina

  CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

  Deze goed gevulde struik komt veel voor in bergachtige streken, op de heiden en op open plekken in het noordelijke halfrond en heeft zeer smalle blaadjes die eindigen op een punt. De bessen zijn rond, eerst groen, daarna blauwachtig zwart en ze zijn bedekt met was.

  2432

  Juniperus communis var. alpina
 • Italiaanse strobloem - 5 ml

  Helichrysum italicum

  CGEO - TOP NATUURLIJK EN BIO

  "De essentiële olie van strobloem is een uitzonderlijke, prachtige, zeldzame en waardevolle olie. Als u ze probeert, bent u meteen verkocht door haar verbazingwekkende snelle doeltreffendheid. Ze is voor de sceptici (en er zijn er heel wat!) het schoolvoorbeeld van de aromatherapie. Dit natuurlijk en plantaardig product werkt het best tegen hematomen. Deze olie is onmisbaar in de familiale EHBO-kit want ze verricht wonderen, ze is duur, maar ze is de investering waard."

  288

  Helichrysum italicum