CGEO - PREPA

Er zijn 14 producten.

Item 1-12 van 14 in totaal item(s)

Actieve filters

 • Italiaanse strobloem - 10 ml

  Helichrysum italicum

  CGEO - PREPA

  "De essentiële olie van strobloem is een uitzonderlijke, prachtige, zeldzame en waardevolle olie. Als u ze probeert, bent u meteen verkocht door haar verbazingwekkende snelle doeltreffendheid. Ze is voor de sceptici (en er zijn er heel wat!) het schoolvoorbeeld van de aromatherapie. Dit natuurlijk en plantaardig product werkt het best tegen hematomen. Deze olie is onmisbaar in de familiale EHBO-kit want ze verricht wonderen, ze is duur, maar ze is de investering waard."

  289

  Helichrysum italicum
 • Niaouli - 30 ml | Pranarôm
  • Bio

  Niaouli - 30 ml

  Melaleuca quinquenervia

  CGEO - PREPA

  Niaouli produceert een zeer doeltreffende en goed verdragen essentiële olie die vroeger gomenol genoemd werd. Zoals echte lavendel wordt zij als een wondermiddel beschouwd door de vele indicaties waarvoor ze gebruikt wordt. De vele resultaten bekomen door het gebruik van deze olie maken dat ze kan ingedeeld worden in de top 10 van de essentiële oliën die door de ingelichte consument gebruikt worden.

  15160

  Melaleuca quinquenervia
 • Echte marjolein - 30 ml

  Origanum majorana

  CGEO - PREPA

  Deze geurige, winterharde plant afkomstig uit Noord-Afrika heeft ovale donkergroene bladeren en kleine witte bloemen. Wanneer men de blaadjes tussen de vingers wrijft, geven ze een zeer zoet en kruidig aroma vrij dat door iedereen geapprecieerd wordt. Echte marjolein geeft een waardevolle essentiële olie voor alle ziekten met oorzaak in het zenuwstelsel. In deze gevallen blijft ze een onmisbaar product, want ze zal de diathese van de patiënt herstellen door de zenuwafwijkingen in evenwicht te brengen.

  15189

  Origanum majorana
 • Laurier - 30 ml

  Laurus nobilis

  CGEO - PREPA

  "Laurier was in de oudheid zeer gekend en werd gebruikt voor de kroning van overwinnaars in de keuken voor kruidentuiltjes, laurier geeft een zeer opmerkelijke essentiële olie die nog te weinig gebruikt wordt in de aromatherapie. Deze boom, afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, heeft een donkergrijze schors en draagt gladde, blinkende donkergroene blaadjes die aan de onderkant lichter zijn."

  338

  Laurus nobilis
 • Wortel - 30 ml

  Daucus carota var. sativus

  CGEO - PREPA

  Deze plant is welgekend om haar stevige, oranje wortel. De rechtopstaande stengel heeft vele takjes met blaadjes met zeer fijne insnijdingen. De bloemschermen met roze of witte bloemen zijn kenmerkend voor de botanische familie waartoe ze behoort.

  15210

  Daucus carota var. sativus
 • Rozemarijn, ct verbenon - 30 ml | Pranarôm
  • Bio

  Rozemarijn, ct verbenon - 30 ml

  Rosmarinus officinalis ct verbenone

  CGEO - PREPA

  Deze soort rozemarijn is een sterke winterharde plant met grijs-groene naaldvormige bladeren, draagt witachtige tot blauwe bloemen en houdt van een zeeklimaat. De geografische oorsprong van deze plant bepaalt sterk zijn biochemische samenstelling.

  3614

  Rosmarinus officinalis ct verbenone
 • Rozengeranium (Egyptische) - 30 ml

  Pelargonium x graveolens

  CGEO - PREPA

  Van de 500 soorten geraniums worden er slechts enkele gebruikt in de aromatherapie. Deze geranium wordt geteeld in Madagaskar, Réunion, Guinee en Algerije. De zachte en verrukkelijke parfums of de sterkste van sommige soorten motiveren het veelvuldig gebruik in de parfumindustrie en cosmeticasector.

  503

  Pelargonium x graveolens
 • Rozemarijn, ct cineol - 30 ml

  Rosmarinus officinalis ct cineole

  CGEO - PREPA

  "Rozemarijn, cineolhoudend, is een kleine struik die groeit in de Noord-Afrikaanse garrigue aan het Middellandse Zeegebied. Hij heeft lineaire, taaie, groen blijvende bladeren met evenwijdige naar onder opgerolde randen. Hij heeft blauwachtige, soms witte bloemen. Cineolhoudende rozemarijn geeft een essentiële olie die erg lijkt op die van de eucalyptus radiata en ravintsara. Daarom wordt ze gebruikt voor dezelfde indicaties en wordt ze gecombineerd met een van deze twee om een sterker synergetisch effect te bekomen."

  557

  Rosmarinus officinalis ct cineole
 • Roomse kamille - 30 ml

  Chamaemelum nobile

  CGEO - PREPA

  Deze winterharde plant groeit op lichte zandachtige grond in West-Europa en heeft vederachtige blaadjes en composietbloemen met tongvormige witte bloemen rond een geel hartje op een conische bloembodem en geelachtige geribbelde dopvruchten.

  109

  Chamaemelum nobile
 • Winterbonenkruid - 30 ml

  Satureja montana

  CGEO - PREPA

  Winterbonenkruid geeft een essentiële olie die voor haar anti-infectueuze kracht zeer goed bestudeerd werd in Franse universiteiten. Ze blijft onmisbaar in de strijd tegen ziektekiemen, hoewel het regelmatig gebruik beperkt moet blijven door haar schadelijkheid voor de gevoelige huid of bij onvermengd gebruik op de huid. Deze winterharde plant met korte, dicht bebladerde takken groeit in de heuvels en in het kalkrijke laaggebergte.

  596

  Satureja montana
 • Chinese kaneelboom - 30 ml

  Cinnamomum cassia

  CGEO - PREPA

  G. Capus zei over deze laurierachtige : “Er bestaan geen voorschriften van Chinese dokters zonder kaneel”.. Inderdaad, het veelzijdige ontsmettingsvermogen, het anti-infectueuze en antibacteriële breedspectrum en de krachtige werking vernietigen 98 % van de pathogene bacteriën, gram + kokken en gram - bacillen. Het is ook een krachtig tonicum voor het sympathisch zenuwstelsel, werkt algemeen stimulerend en is een afrodisiacum.

  121

  Cinnamomum cassia